ChipTuning

Met chiptuning gaan wij ervoor zorgen dat uw voertuig dat stukje extra vermogen ook gaat gebruiken. Als we spreken van een normale tuning ook wel Stage 1 genoemd. 

Stage 1
hoeft er meestal geen aanpassingen aan het voertuig te worden gedaan of een kleine verandering. De aanpassingen zijn geheel of grotendeels volledig software matig, in dit Geval is het niet nodig om de auto af te stellen op de vermogens bank. Het kan natuurlijk wel. 

Stage 2
In deze gevallen wordt er meer aangepast als alleen de software. Dit kan zijn een ander downpipe, intake, brandstofpomp, injectors. In deze gevallen worden er onderdelen van buiten de motor vervangen voor performance onderdelen. Hier komt dan ook stuk meer vermogens winst uit. Dit wordt dan een ombouw van betere onderdelen dan die de fabrikant heeft gebruikt. Deze manier van tuning heeft de beste aandacht nodig om ook de software matige tuning aan te passen op de nieuwe performance onderdelen. Dit moet afgesteld worden op een vermogensbank (dyno) om dit correct af te kunnen stellen. Deze vermogensbank is in ons bezit ( alleen Geen 4×4) 

Stage 3
Hierbij gaat nog verder in deze gevallen worden er zelf onderdelen in de motor vervangen. (Denk hierbij aan zuigers cilinders enz. samen stellingen van motor zelf.)