Beurt / Onderhoud

Grote of kleine Beurt? 

Voorheen kon je makkelijk zeggen dat een voertuig 1 jaar een kleine beurt had en het jaar erop een grote beurt. Door het steeds meer uiteenlopen van de soorten auto’s (benzine, diesel, hybride, elektrische, waterstof) veranderen de intervallen steeds vaker per type. 

Hierdoor vinden wij het belangrijk te beoordelen wat uw auto nodig heeft i.p.v. gewoon maar alles te vervangen. 

Aangezien wij begrijpen dat dit antwoord het niet inzichtelijker maakt, willen wij dit toelichten want in de regel is wel makkelijk te zeggen grote beurt of kleine beurt. 

Wat doen we met een kleine beurt ? 

Voor ieder voertuig zijn er draaiende delen deze worden in bijna alle gevallen gesmeerd met olie. Het is dan ook in veel gevallen het minimale advies deze olie met de toebehorende filters te vernieuwen. Dit hangt af van uw voertuig. Hier komen onderdelen of filters voor uw specifiek model bij. 

Wat is dan de Grote beurt? 

Bij de Grote beurten worden natuurlijk alle punten meegenomen van een kleine beurt zoals de olie en de filters. Dit gaat natuurlijk een stuk verder bij een grote beurt. Er zijn onderdelen die kun je niet of niet goed beoordelen als deze niet gedemonteerd worden. Hiervoor doen wij bij een Grote beurt net dat stapje extra en wordt uitvoorzorg onderdelen zoals bijvoorbeeld de Remmen volledig gedemonteerd en gereinigd. Zodat we dit ook goed kunnen beoordelen en onderhouden en adviseren. 

Correct onderhoud voorkomt problemen en verlengt de levensduur van uw voertuig!